Oare hobby-urile sunt o obsesie?!

Fiecare din noi pe parcursul vieţii sale îşi formează personalitatea. Unii sunt influenţaţi mai mult din exterior…, alţii din interior. Dar permanent există acea educaţie estetică, care ne ajută să determinăm lucrurile frumoase.
Ea ne ajută să alegem dintr-o gamă largă de lucruri sau activităţi, acele care ne plac, foarte mult ne plac. Necătând ce e aceasta…, e o lucrare de artă, muzică, film, piesă de teatru, carte, imagine, sport… Treptat le transformăm în hobby-uri şi ne ţinem un timp îndelungat de ele…, poate chiar şi o viaţă întreagă. Se întâmplă ca unele persoane să nu înţeleagă de ce ne ţinem aşa mult la ele…?! De ce pierdem atât timp, şi nu numai timp…, pe acestea. Unele din ele pot contribui la dezvoltarea noastră, altele mai puţin. Dar asta e… Cred că aş prefera să mă rezum la câteva hobby-uri mai generale. Se mai întâmplă să asculţi muzica, vocea unei interprete sau interpret. Apar senzaţii că ea te ridică la un alt nivel, te linişte-te, îţi dă energie. Ajungi să crezi ca fiecare sunet şi vers cântat de această persoană e cel mai deosebit. Priveşti aproape toate clipurile pe unde gaseşti. Începi să simţi că dacă nu te opreşte cineva, te vei îndrăgosti în această persoană în vocea ei… Voi aţi simţit aşa ceva…?! Eu…, NU 😀 Se mai întâmplă să citeşti o carte. Care ţi-a plăcut atât de mult încât începi să cauţi toate cărţile acestui autor. Citindu-le admiri fiecare situaţie descrisă, fiecare istorioară povestită, îndrăgeşti stilul cu care scrie… Şi de fiecare dată vrei mai mult şi mai mult… Voi aţi simţit aşa ceva…?! Eu…, NU 😀 Se mai întâmplă să priveşti un film. În care pe lângă faptul că ţi-a plăcut mult şi îl adaugi în lista filmelor tale favorite, mai apare şi un actor sau actriţă pe care o evidenţiezi. Începi să te uiţi toate filmele cu această persoană şi din ce în ce mai mult te îndrăgosteşti în ea, în stilurile sale de a juca rolurile pe care le primeşte. La fel priveşti toate clipurile pe youtube, cauţi orice ştire posibilă despre ea. Şi când simţi că se termină lista de filme în care ea a jucat, te gândeşti ce vei face mai departe. Aştepţi cu nerăbdare următorul film, următoarea ştire… Voi aţi simţit aşa ceva…?! Eu…, NU 😀 La fel ceea ce ţine de seriale sau sporturi preferate, dansatori sau sportivi preferaţi, tablouri, sculpturi sau colecţii preferate şi multe altele…
Astfel de hobby-uri are aproape fiecare din noi, sunt unii care îşi cunosc limita, alţii nu, de aia ei şi trebuie să mai fie ghidaţi. Acestea sunt partea componentă a vieţii noastre, unele sunt mai constructive altele mai puţin. Nu cred că ar fi bine să le acceptăm pe toate, dar cum şi am mai scris… Se mai întâmplă… 😉 Şi totuşi hobby = obsesie ?! 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Oare hobby-urile sunt o obsesie?!

  1. alex says:

    Da, e obsesie 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s